Enkaustisk maleri

Wikipedia, den frie encyklopædi

Enkaustik (af gr. enkauston = "indbrændt") var betegnelsen for den kunst at overtrække skrivetavler af træ med et lag af smeltet voks . Udtrykket blev desuden brugt af grækerne og romerne om en malemetode , der benyttede voks i smeltet tilstand som bindemiddel, deraf udtrykket enkaustisk, dvs. malet med voksfarver.

 

enkaustisk maleri , (af gr. enkaiein 'brænde ind i'), voksmaleri, maleri, hvori der anvendes farver med (bi)voks som bindemiddel.

 

 Teknikken anvendtes i antikken, men gik i glemme i middelalderen.

 

Blandt de bedst kendte eksempler på enkaustiskmaleri er de egyptiske mumieportrætter fra al-Fayyum (1.-4. årh. e.Kr.) samt ikonerne fra Katarinaklostret på Sinaibjerget (400-600-t.).

 

Min metode

Når jeg laver mine billeder bruger jeg bivoks-blokke, evt. ”sølvpulver” og neglelak,
 
-- Af redskaber bruger jeg bl.a. et enkaustisk strygejern, flere slags gamle strygejern (som jeg finder på loppemarkeder), elektrisk loddekolbe (med flere forskellige mundstykker), hårtørrer, diverse skrabe ”genstande” så som neglefil og pålægsgaffel.

Nyeste kommentarer

10.06 | 07:59

jeg ved ikke så meget om planeter, men når jeg ser på dine beskrivelser under billederne, så ser det ud til at venus og merkur både er til jord og luft elemente

24.11 | 12:25

Imagen muy hermosa, es una necesidad con esa imagen en todos los hogares

17.11 | 20:42

magma er et meget dejligt billede

16.11 | 16:42

fin bilede